måndag 16 september 2013

Från Umbrien Till Toscana.......

 Det blev efter en gigantisk flyguppvisning igår eftermiddag.
Flyguppvisningen varade i drygt 2 timmar! Mörka moln höll sig runt omkring hela dagen och alla var nog lite oroliga för om det skulle kunna genomföras. Vi hade ju sett dagen innan då de övade och visste att det skulle kunna hindras av regn och åska , men vädergudarna var med arrangörerna och Manifestasione, kunde genomföras.
Vi körde från orten Passignano sul Trasimeno över till orten Castiglione d Lago på sjöns västa sida, där Manifestasione skulle gå av stapeln. Att köra till Ställplatsen var lite knepigt eftersom det började dras band och stängas av gator, så vi svängde in på första bästa gata och där ställde vi oss tillsammans med andra husbilar.
Bilden togs uppifrån borgen, när flyguppvisningen var över och alla skulle ta sig ut från staden, vilket kaos det var! I närmare 3 timmar stod trafiken stilla, då är det skönt att bestämma sig för att: vi stannar kvar på parkeringen och sover hihihi.

Otroligt mycket folk hade samlats utmed sjön för att titta.
I väntan på att det ska börja

Tycker ljudet av en stor helikopter är lite otäckt!

Upp och ner

Många olika flygplans modeller var det som visade vad dom kunde göra.


Här ska dom mötas från varsitt håll

och här har dom passerat varandra, häftigt att se.
Avslutningen
Och vi gick och tog en fika hihihi

Med det så lämnade vi Umbrien bakom oss och har nu kört in i 
Toscana.
Och vad hittar vi där tralalalalala
Jo Montepoliciano
Kram
Yvonné






7 kommentarer:

  1. Ja där gäller det att ha kontroll över planen
    och veta vad man gör verkligen !!!

    Ha det så gott/Kram

    SvaraRadera
  2. Såklart det är bättre att stanna o söva över ist för att blanda sig i hysterisk trafik:) Roligt att få se en flyguppvisning också. Lite med döden i vitögat att köra mot varandra som dom gör med planen...usch!! så hemskt. Tur att det gick bra. Smart av er att gå o fika:-)) haha. Du är nästan värre än mig med fikapauserna. Men det är ju så gott eller hur??
    Ha det fortsatt bra. Kram

    SvaraRadera
  3. Härlig resa ni har. Vi har hela tiden hållt oss till kusten då jag vill bada, hoppas du blivit bra från din UVI och kan bada.
    Kanske vi ses i Garda, när räknar ni med att åka dit?
    Runt 20-23 sept räknar vi att vara där.

    Fortsatt skön resa.

    Leena

    SvaraRadera
  4. Så roligt att följa er, bara det att man blir så avundsjuk. Nu har hösten gjort sitt intåg i Sverige. Vi har några veckor kvar innan vi kan ge oss iväg. Italien gav mersmak förra gången men i år ska vi vända tillbaka till Marocko och se det vi inte sett tidigare. Ha det gott och kramiz.

    SvaraRadera
  5. Visst är det bra att kunna stanna kvar och se på de som står i kö!

    Som vid Dalhalla fast jag gissar att köerna var längre där nere!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Nu har hösten kommit till Svedala och med det mörker, regn och blåst. Vi har några veckor kvar innan vi lämnar landet för lite varmare klimat. Toscana är underbart.......

    Kör försiktigt!

    SvaraRadera