lördag 10 november 2012

"Reflex Gubbe"!!!!

Nu när mörkret har kommit och tänker stanna ett tag. Är det ett måste, att vi syns, speciellt när vi rör oss på vägarna eller hur? Trots det, är det alldeles för många, som inte använder reflex. I stan är det få, som har reflexer, trots att det finns gatubelysning, är det svårt att uppfatta fotgängare, speciellt när det är regn och dom kliver ut i gatan.
Varför, undrar jag? Är dom trötta på livet och hoppas på att någon stackare ska köra över dom eller vad beror det på att man inte använder detta enkla billiga "överlevnadsskydd"? Hmm undrar om man kan kalla en reflex för det hihihi.
Vi har alltid reflexer i fickorna, lätt som en plätt att ta fram och så syns man. Reflexvästar, i bilarna, är också en självklarhet och i Europa ett måste!
Nu har Jakob skaffat sig en overall inför snösäsongen, då syns han bra när han kör snöslungan ute vid vägen eller vad tror ni?
Trevlig Helg
Kram
Yvonné

5 kommentarer:

  1. Håller med dej till 100%. Fattar inte hur folk tänker. Man undrar om det är som du säger...att folk inte är mer rädda om sitt liv. Nej nog tar jag på mig reflexvästen när jag går ut:) Jakob är snygg i sin overall oxå:) kram till er.

    SvaraRadera
  2. Reflexer är verkligen den bästa livförsäkringen utefter våra vägar och gator. Din reflexgubbe är fin. Ha dé gott!

    SvaraRadera
  3. Kan bara hålla med :) Jag har lite svårt att se i mörker (kör inte gärna bil då) och flera gånger har det varit "nära ögat" när fotgängare inte ens väljer att gå på övergångsstället i mörkret. Bra overall, en sådan borde många ha på sig under vintern, både varm och synlig.
    Kramiz.

    SvaraRadera
  4. Verkligen att rekomendera! Det är viktigt att synas nu när det är helt " Becksvart"!
    Ingen snö och mörk asfalt, helt svart!

    Lev väl!

    SvaraRadera
  5. En självklarhet, förstår inte att man gå ut utan reflexer. De kanske inte kör bil själva, så de vet.......

    SvaraRadera