torsdag 15 december 2011

Torsdagens Middags Mat....

blev idag Kaiserschmarrn!!!!


Har man som vi hade, några pannkakor över sedan förra måltiden, så blir det såå mumsigt med en sådan här Kaiserschmarrn.
Framför allt jätte enkelt att göra i ordning.
Det riktiga österrikeska receptet är inte som våra pannkisar men men....
Idag lade jag lite russin i mörk rom, i stället för att ha sylt till!!
Sedan är det bara att strimla pannkisarna och värma lite, det är förstås en smaksak om man hellre vill ha kalla men vi gillar när dom är lite ljumma.
På med russin o rommen och pudra över florsocker.
Det är gott med vispad grädde till
Mums Mums Mums

Första gången som jag åt Kaiserschmarrn, var nere i St Anton på en skidresa.
Jag och kompisen hade ätit en stor Wienerschnitzel och ville ha en efterrätt.
Tyskan var väl inte den bästa, så vi valde att ta den efterrätten med det längsta namnet!
In på ett stort fat kom då denna Kaisersmarrn, och när vi då såg ett berg med strimlad pannkaka och skålar med kompott, ja vi skrattade något hejdlöst, för vi var redan, ganska mätta!!!

Så var det med
Kaiserschmarrn.

Nu ska bara slappa o ta det lugnt i dagarna 3!!!
Nej, det trodde jag nog inte riktigt på själv heller ha ha ha
Det blir nog lite "fixa o dona" som svägerska säger.
Trevlig kväll
Kram Yvonné





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar