söndag 28 augusti 2011

Med Annexet runt i Schweiz

Att bila runt i Schweiz är jätte fint, bergen, sjöarna, de små fina byarna med alla hus som har sååå mkt fina blommor i sina blommlådor.
Det är inte så stort men det kan ändå ta tid att köra med tanke på de slingriga bergspassen. Nu är inte jag någon älskare av pass men hur det än är så "råkar" vi alltid hamna på sådana ändå!! Svårt att undvika dom helt förståss.
Sitter och tittar på kartan  där vi har åkt runt och ser att vi varit på många platser, kanske inte såå konstigt men men.
Om ni, LoA ,ska ta en tur runt så kan ni tex köra in i Wallisdalen från Martigny och har ni så fint väder som Jakob o jag hade när vi passerade där. Tycker jag att ni ska svänga av innan Brig och åka upp till Gornergrat med tåget från Täsch o se Toblerone berget, Matterhorn
             Fortsätt vidare bort i dalen till Furka pass och kör upp över det passet och till orten Altdorf.

Då har ni kommit fram till sjön Vierwaldstätter See.
Runt den sjön finns mkt att titta på. Det var bla här som Wilhelm Tell höll till.
Ni kan åka med bla den här hjulångaren och även andra båtar som traffikerar sjön hela tiden mellan de olika orterna

Vi har även vandrat mellan Klingenstock bort till Fronalpstock.


Då tog vi liften från Morschach



Det är fin vandringsväg på bergskammen och en härlig utsikt med Vierwaldstätte See nedanför








I Luzern har vi varit på Verkehrshaus museum som är jätte stort, det finns även ett planetarium där inne

Är ni i Luzern kan ni åka upp på Pilatus berget.
Eller åka in i dalgången som går fram till Engelberg, där finns förresten en fin golfbana! Ni kan åka  upp på Titlis därifrån o gå in i glasiären, det var lite häftigt tyckte jag.
Sedan finns det flera berg : Jungfraujoch, Eiger o Mönch som också ligger i närheten. Jungfraujoch där åker man också tåg upp till.




Har ni lust med en mysigt Thermalbad kan detta ställe rekomenderas.
Många olika vattentemperaturer från riktigt varmt till jättekallt burr burr
Det finns i den lilla orten Vals.
Så istället för att köra ner till Altdorf när ni är på Furkapasset/Andermatt så åker ni ner över Oberalppasset riktning Chur.

Varför inte besöka Jakobs hemtrakter Toggenburg. Orterna Nesslau, Krummenau och upp på Säntis  som vi gjorde förra året. Man behöver inte vandra upp som vi, det går linbana från andra hållet i orten Schwägalp, där finns även ett Käserei med god ost.




Ja vad mera, jo ni kan åka och titta på en av Schweiz vackraste klosterkyrkor, som finns i orten Einsiedeln. Kyrkan är ganska "prålig" och innuti den finns Svarta Maria.

Rheinfallet, som ligger bortanför Zurich  mot tyska gränsen i Schaffhausen.
Gör ett stopp i Mainau, ligger i närheten och titta på blommorna.

Det finns mycket mer men det är lite av de platserna som vi varit runt på.
Trevlig Resa

Kram JoY


1 kommentar:

  1. Tusen tack för tipsen! Vi får se vart det bär hän.Ska skriva ut allt imorgon(eller idag rättare sagt) Vi har kommit från landet ikväll (igår) med massa kantareller att ta hand om. Lasse packar för fullt. Vi ska till Jejje tidigt imorgon bitti o hjälpa till. De åker på em. Vi hörs- trevlig resa ni med. Vi var vid cince terre en påsk då vi bilade även runt i Toscana. Vi gillade staden Lucca jättemycket, hyrde cyklar o cyklade runt på stadsmuren. Häftigt! Kramar-gonatt! A+L

    SvaraRadera